home
meubels
visie
cursus
nieuws
contact
links

bert aalbers Bert Aalbers
Naast zijn werk als meubelmaker bij Kopshout begeeft Bert Aalbers zich in een gebied dat in zijn eigen woorden ligt "tussen meubel en kunst". Hij maakte inmiddels al meer dan 80 tafeltjes met als enige constante het formaat. Verder varieert hij eindeloos in het gebruik van vele houtsoorten en andere materialen. Elk tafeltje vertelt een eigen verhaal.
houtrijk 1Boom
Kopshout is 1 van de ruim 70 deelnemers aan het project "1Boom". Een enorme eik, gedoneerd door de baron van landgoed Middachten, wordt door meubelmakers, houtdraaiers, beeldhouwers, boekbinders en andere kunstenaars verwerkt tot een enorme verscheidenheid aan voorwerpen. Er doen ook een aantal cursisten van Kopshout mee aan het project. Lees hier meer over hun project!
bomenstichting Bomenstichting
De bomenstichting beschermt bijzondere bomen in Nederland.
Via lezingen, activiteiten en publicaties probeert zij het respect voor bomen te vergroten.
Tevens biedt zij ondersteuning bij het maken van bezwaar tegen het kappen van bijzondere bomen.
houtrijk Filmpje
In het najaar van 2012 was Bert Aalbers te gast in het programma "Gewone Bijzondere Mensen" van RTV Nijmegen. Zie aflevering 37. Hoe een bijzondere Nijmegenaar 'toch heel gewoon gebleven' is? Het filmpje geeft in elk geval een goede indruk van het werk bij Kopshout. Bovendien zijn de andere meubelmakers ook even te zien!
Vormgevers in Hout Vormgevers in Hout
Op de site van Vormgevers in Hout vindt u de gegevens van een groot aantal houtbewerkers, zoals meubelmakers, houtdraaiers, beeldhouwers en houtsnijders.
atrium Atrium
Woonwinkel Atrium biedt alles op het gebied van biologisch bouwen en wonen. Bijvoorbeeld natuurverven, natuurlijke vloerbedekking en leemstuc.
baptist Baptist voor houtbewerkers
Baptist voor houtbewerkers te Arnhem verkoopt een zeer uitgebreid assortiment van gereedschappen voor het bewerken van hout. Ook biedt deze winkel allerlei literatuur en tijdschriften over houtbewerking.